Powerliftingkampen.nl

Pascal Feijen

Pascal Feijen

Biografie

1. Wanneer ben je met powerliften begonnen en wanneer ben je bij het team gekomen?
Terwijl ik stage liep bij Nop Basic Gym zag ik op de zondagen een groepje mensen powerliften en heb ik gevraagd of ik s mee kon kijken/doen. Ben er al wel eens zelf aan begonnen, maar door gebrek aan kennis en techniek, al vrij snel blessures opgelopen dus er mee gestopt. Maar nu onder een stuk begeleiding en een hoop tips en aanwijzingen gaat het per training beter.

2. Wat is de reden dat je bent gaan powerliften?
Voor mij is powerliften een stukje uiten van de dagelijkse frustraties, maar vooral in de sportschool trainen, maar toch in teamverband. Kom al een paar jaar in de sportschool, maar zo echt met anderen samen trainen en een duidelijk doel hebben, maakt het stukken leuker!

3. Wat is jouw doel (in gewichten en/of uiterlijk) voor 2017?
Mijn doel voor 2017 is allereerst alle technieken zo ver mogelijk perfectioneren, daarna is elke kilo die erbij op de stang kan, mooi meegenomen.

4. Train je RAW of met Equipement?

Ik train raw, maar ga na Trier wel eens proberen hoe het is om met equipment te trainen.

5. Wat eet je allemaal om je doel te bereiken?
Ik eet per dag zo’n 3300 kcal met een accent op eiwitten. Deze worden dan aangevuld d.mv. bijvoorbeeld proteïne-shakes. Verder weinig geraffineerde suikers en onnodige vetten.

6. Heb je speciale rituelen voordat je aan de wedstrijd gaat beginnen?
Trier wordt mijn eerste wedstrijd dus de rituelen moeten nog worden ontwikkeld. Ik ben er wel heel benieuwd naar.

7. Wat doe je naast het powerliften?
Naast het powerliften werk ik in een magazijn in Emmeloord als leidinggevende. Ik werk de ene week ochtenden en de andere week avonden, veel sociaal leven houd je er niet aan over, maar zo heb ik wel veel tijd om te trainen op de momenten dat het lekker rustig is in de sportschool.

Goal KG Bench 95
Goal KG Squat 120
 Goal KG Deadlift 180